Gethuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gethuk
Getuk Magelang.JPG
Gethuk Magelang
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan ketéla pohung


Gethuk iku panganan jajanan (kudhapan) sing utamané digawé saka ketéla pohung (singkong). Gethuk iku panganan sing gampang ditemoni ing Jawa Tengah lan Jawa Wétan.

Gethuk ana kang digawé saka téla. [1]Rasané uga bisa werna-werna.[1] Ana sing rasa kèju, coklat, vanila, stroberi.[1] Saliyané iki ana uga gethuk lapis, tegesé gethuk kang rasané werna-werna lan didadèkaké siji.[1] Umpamané gethuk lapis rasa coklat, vanila lan strobèri. [1]Téla kang dipilih kuduné téla kang mempur lan ora njarot, ora ketuwan lan ora bongkrèken.[1]


Bahan - bahan[sunting | sunting sumber]

Bahan sing diperlokaké kanggo nggawé gethuk iku:

Yèn kepengin olèh gethuk sing warnané putih, sabeciké nganggo gula pasir, kanggo sing warnané abang, sabeciké nganggo gula jawa banjur yèn kepengin warna ijo bisa nganggo peresan godhong suji.

Cara nggawé gethuk[sunting | sunting sumber]

  1. Pohung dioncèki kulité, banjur dikumbah resik lan diiris-iris kurang luwih 5 cm.
  2. Godhogen puhung nganti mateng, angin-anginen nganti kukusé ilang.
  3. Campuren puhung - uyah sithik - gula. Lumaten nganti lembut.
  4. Wèhana bahan pawarna yèn seneng.
  5. Sajèkna anget-anget karo parutan klapa enom sing ditawuraké ing ndhuwuré.

Gethuk biasané disajèkaké kanggo cemilan karo ngombé tèh. Salah sijining variasi gethuk iku carané karo digorèng. Uga ana kang luwih seneng mangan gethuk kang dienggo pacitan menawa lagi ana tamu.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)http://www.getuksingkong.com{dipunundhuh tanggal 6 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gethuk&oldid=803890"