Saplak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saplak
Saplak.JPG
Saplak isi kacang klapa
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Gaplèk ketéla pohung
Buku masakan: Saplak  Médhia: Saplak

Saplak iku panganan arupa jajanan kang asalé saka gaplèk ketéla pohung. Panganan iki lumrah minangka jajanan ana ing padésan ing Jawa Tengah. Ing benbayan among tani, jajanan saplak iki bebarengan karo gemblong biyasa kanggo sarapan sadurungé ngayahi gawé ing sawah.

Saplak digawé saka bahan gaplèk kang dialusaké lan dicampur karo kacang tholo banjur di kukus ing kukusan.