Saplak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saplak
Saplak.JPG
Saplak isi kacang klapa
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokGaplèk ketéla pohung
Buku masakan: Saplak  Médhia: Saplak

Saplak iku panganan wujud jajanan kang asalé saka gaplèk ketéla pohung. Panganan iki lumrah minangka jajanan ana ing padésan ing Jawa Tengah. Ing benbayan among tani, jajanan saplak iki bebarengan karo gemblong biyasa kanggo sarapan sadurungé ngayahi gawé ing sawah.

Saplak digawé saka bahan gaplèk kang dialusaké lan dicampur karo kacang tholo banjur di kukus ing kukusan.