Rempèyèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rempèyèk
Rempeyek teri
Rempèyèk
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Glepung beras ,kacang lan teri

Rempèyèk utawa akèh sing nyebut uga pèyèk, yaiku panganan tradhisional kang kagolong kanggo lelawuhan, utawa lawuh ing wayah madhang utawa digadho. Rempèyèk kagawé saka glepung beras utawa asring kasebut ing tlatah Jawa glepung trigu kang dicampur karo kacang-kacangan kayata kacang ijo, kedhélé utawa kacang prol banjur digorèng. Bisa uga dicampur kéwan-kéwan cilik kayata jingking, urang, iwak teri, iwak segara lan sapanunggalé. Péyek sing campurané jingking diarani pèyèk jingking, sauntara sing campurané urang diarani pèyèk urang, lan sapituruté.

Bumbu-bumbu sing dienggo yaiku bawang , uyah, godhong jeruk lan ana uga sing nggunakaké tambahan ketumbar.

Jinising rempèyèk[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rempèyèk&oldid=833587"