Rempèyèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rempèyèk
Rempeyek teri
Rempèyèk
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Glepung beras ,kacang lan teri
Buku masakan: Rempèyèk  Médhia: Rempèyèk

Rempèyèk utawa akèh kang nyebut uga pèyèk, ya iku panganan tradhisional kang kagolong kanggo lelawuhan, utawa lawuh ing wayah madhang utawa digadho. Rempèyèk kagawé saka glepung beras utawa sok diarani ing tlatah Jawa glepung trigu kang dicampur karo kacang-kacangan kaya ta kacang ijo, kedhélé utawa kacang prol banjur digorèng. Bisa uga dicampur kéwan-kéwan cilik kaya ta jingking, urang, iwak teri, iwak segara lan sapanunggalé. Péyek kang campurané jingking diarani pèyèk jingking, sauntara kang campurané urang diarani pèyèk urang, lan sapituruté.

Bumbu-bumbu kang dienggo ya iku bawang , uyah, godhong jeruk lan ana uga kang nggunakaké tambahan ketumbar.

Jinising rempèyèk[besut | besut sumber]