Jamur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Manéka jinis jamur
Jamur Panellus Stipticus

Jamur nduwé sapérangan teges:

  1. Jamur iku awak woh kang katon sanjabaning médhia tuwuh saka saklompok fungi (Basidiomycota) kang wanguné kaya payung: kapérang saka pérangan kang jejeg ("batang") lan pérangan kang ndhatar utawa mbunder. Sacara tèknis biologis, awak woh iki karan basidium. Sapérangan jamur aman dipangan manungsa malah sapérangan dianggep duwé kasiat obat, lan sapérangan liyané ngandhut racun. Conto jamur kang bisa dipangan: jamur merang (Volvariela volvacea), jamur tiram (Pleurotus), jamur kuping (Auricularia polytricha), jamur kancing utawa champignon (Agaricus campestris), lan jamur shiitake (Lentinus edulis).
  2. Jamur iku kabèh péranganing fungiFungi: awak woh, lan pérangan jaring-jaring sangisoré lemah utawa médhia mycelia kang kasusun saka berkas-berkas hifa.
  3. Jamur iku sebutan liya kanggo kapang. Teges iki upamané bisa digatèkaké saka ukara "Rotiné wis jamuren" kang maksudé ya iku rotiné wis dithukuli kapang.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]