Khamir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Diagram sel khamir

Khamir iku fungi ekasel (uniselular) sing sapérangan jinis spesiesé umum dipigunakaké kanggo gawé roti, fermentasi ombènan ngandhut alkohol, lan malah uga dipigunakaké kanggo pacobèn sel bahan bakar. Akèh-akèhé khamir arupa anggota divisi Ascomycota, senadyan ana uga sing digolongaké sajroning Basidiomycota. Sapérangan jinis khamir, kayata Candida albicans, bisa njalari infeksi ing manungsa (kandidiasis).

Luwih saka séwu spesies khamir wis diidhèntifikasi. Khamir sing paling umum dipigunakaké ya iku Saccharomyces cerevisiae, sing dimupangataké kanggo prodhuksi anggur, roti, lan bir wiwit èwonan taun kepungkur kanthi wangunragi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Khamir&oldid=1000078"