Ragi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel iki isiné ngenani bahan fermentasi.Kanggo kagunan liya, pirsani Khamir.
Ragi
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
Krajan: Fungi
Phyla and Subphyla

Ragi utawa fermen ya iku dat sing njalari dumadiné fermentasi. Ragi biasané ngandhut mikroorganisme sing nglakoni fermentasi lan medhia biakan kanggo mikroorganisme mau. Medhia biakan iki bisa awangun butiran-butiran cilik utawa cuwèran nutrien. Ragi umumé dipigunakaké sajroning indhustri panganan kanggo gawé panganan lan ombèn asil fermentasi kayata acar, témpé, tapé, roti, lan bir.

Mikroorganisme sing dipigunakaké sajroning ragi umumé kapérang saka manéka bakteri lan fungi (khamir lan kapang), ya iku Rhizopus, Aspergillus, Mucor, Amylomyces, Endomycopsis, Saccharomyces, Hansenula anomala,, Lactobacillus, Acetobacter, lan liya-liyané.

Manéka jinis ragi sing dipigunakaké ing manéka nagara lan kabudayan ing donya digawé migunakaké medhia biakan tinentu lan campuran tinentu galur fungi lan bakteri[1][2].

Ing ngisor iki sebutan ragi ing manéka kabudayan:

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Norman F. Haard, S.A. Odunfa, Cherl-Ho Lee, R. Quintero-Ramírez, Argelia Lorence-Quiñones,Carmen Wacher-Radarte, "Fermented Cereals. A Global Perspective", FAO, Rome, 1999, ISBN 92-5-104296-9
  2. ^ Dilip K. Arora, Libero Ajello, K. G. Mukerji, "Handbook of Applied Mycology: Foods and Feeds, Volume 3", CRC Press, 1991, ISBN 082478491
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ragi&oldid=1000166"