Acar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Acar

Acar (uga dingerteni kanthi jeneng Achar अचार ing basa Hindi, utawa "pickle" ing Basa Inggris)ya iku cara ngawétake panganan kanthi nggunakake cuka lan banyu uyah. Bahan sing biasa digawé acar ya iku timun, bawang, tomat, lan liyane. Acar disajikake kanggo panganan sampingan, dipangan bebarengan karo panganan utama. Acar nduweni rasa rempah kang misuwur ing wewengkon Asis Kidul, Asia Kidul Wetan lan wewengkon liyane.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Acar&oldid=992110"