Acar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Acar

Acar (uga dingerteni kanthi jeneng Achar अचार ing basa Hindi, utawa "pickle" ing Basa Inggris)ya iku cara ngawétake panganan kanthi nggunakaké cuka lan banyu uyah. Bahan sing biasa digawé acar ya iku timun, bawang, tomat, lan liyané. Acar disajikake kanggo panganan sampingan, dipangan bebarengan karo panganan utama. Acar duwé rasa rempah kang misuwur ing wewengkon Asis Kidul, Asia Kidul Wétan lan wewengkon liyané.