Acar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Acar

Acar (uga dingerteni kanthi jeneng Achar अचार ing basa Hindi, utawa "pickle" ing Basa Inggris)yaiku cara ngawétake panganan kanthi nggunakaké cuka lan banyu uyah. Bahan sing biasa digawé acar yaiku timun, bawang, tomat, lan liyané. Acar disajikake kanggo panganan sampingan, dipangan bebarengan karo panganan utama. Acar duwé rasa rempah kang misuwur ing wewengkon Asis Kidul, Asia Kidul Wétan lan wewengkon liyané.