Cuka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macem-macem anggur, sing kanggo rasa, didol ing Prancis

Cuka minangka cuweran banyu asam asetat lan bahan kimia tilak sing bisa kalebu rasa . Cuka biasane ngemot 5-8% asam asetat kanthi volume. [1] Racaké asam asetat diproduksi kanthi fermentasi etanol utawa gula dening bakteri asam asetat . [2] Ana macem-macem jinis cuka, gumantung saka bahan sumber. Cuka saiki umume digunakake ing seni kuliner : minangka bahan masak sing asam, utawa asem .

Iki minangka asam ringan sing paling gampang diproduksi, miturut sejarah duwe maneka panggunaan industri lan domestik (kayata panggunaan minangka pembersih rumah tangga ). [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Vinegar". TH Chan School of Public Health, Harvard University. 1 October 2019. Retrieved 4 March 2020.
  2. Nakayama T (1959). "Studies on acetic acid-bacteria I. Biochemical studies on ethanol oxidation". J Biochem. 46 (9): 1217–25.