Ombènan ngandhut alkohol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pilihan ombenan beralkohol: anggur abang, wiski malt, lager, anggur sparkling, lager, minuman keras ceri lan anggur abang
Toko minuman keras ing Amerika Serikat. Penjualan omben-omben alkohol global ngluwihi $ 1 triliun taun 2018. [1]

ombenan alkohol (utawa minuman beralkohol) minangka minuman sing ngemot etanol, jinis alkohol sing diasilake kanthi fermentasi biji-bijian, woh-wohan, utawa sumber gula liyane. Ngonsumsi alkohol duwe pengaruh sosial penting ing pirang-pirang budaya. Umume negara duwe undang-undang sing ngatur produksi, adol, lan konsumsi minuman beralkohol. Sawetara negara nglarang kegiyatan kaya ngono, nanging minuman beralkohol sah ing pirang-pirang wilayah ing donya. Industri minuman beralkohol global ngluwihi $ 1 triliun ing taun 2018.

Alkohol minangka depresan, sing ing dosis kurang nyebabake euforia, nyuda kuatir, lan nambah kemasyarakatan. Ing dosis sing luwih dhuwur, nyebabake mabuk, stupor, ora sadar utawa mati . Panganggone jangka panjang bisa nyebabake penyalahgunaan alkohol, kanker, ketergantungan fisik lan alkohol .

Anggur (kiwa) lan bir (tengen) disajikake ing kacamata sing beda-beda.
Pengirangan anggur abang kanggo saos kanthi masak ing kompor. Iki diarani pangirangan amarga panase ngetokake banyu lan sebagian besar alkohol sing ora stabil, saus rasa anggur luwih akeh.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Worldwide Alcohol Consumption Declines -1.6%". International Wines and Spirits Record (ISWR). 2019-05-30. Dibukak ing 2019-06-04.