Ès tèlèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Es tèlèr

Es tèlèr ya iku ombènan ès kang isiné alpukat, degan, nangka, lan santen cuwèr sarta ditambah susu lan sirup.[1] Es kang dianggo bisa arupa es serut utawa es batu.[1]

Kajaba iku isiné es teler uga bisa cincau, kolang-kaling lan pacar cina, apel, kates, sawo, melon, roti lan ager-ager, saéngga es teler angèl dibedakake karo es campur.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Es tèlèr diciptakaké déning Tukiman Darwowijono, bakul ès campur nganggo grobag ing Jl. Semarang Jakarta Pusat taun 1980.[3] Es campur gaweane Tukiman iki enak banget nganti bocah-bocah nom sing ngombe ngaku kenake kaya-kaya mendem "teler" amarga nganggo narkoba.[3] Es degan campur alpukat kang didol Tikiman ing Jl. Semarang banjur diarani "Es Teler".[3]

Es teler saya misuwur amarga omong-omongan wong sing tau ngrasakake lan amarga dibritakake ing medhia masa.[3] Wong kang nuku teka nganggo mobil ndadèkaké antrian parkir mobil kang dirasakake wong asli Jl. Semarang dadi penganggu ketenangan.[3] Es teler Tukiman kudu pindah menyang Jl. Pegangsaan BArat lan banjur mlebu ing kompleh biyoskup Megaria.[3] Warung es teler Tukiman ing biyoskup Megaria saiki jenenge warung ayam bakar lan es teler Sari Mulia Asli.[3]

Resep Es Teler[besut | besut sumber]

Bahan:

Carane nggawe:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Resep Menu Makanan (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. ^ Kompasiana (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  3. ^ a b c d e f g Majalah Duit (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)