Ès tèlèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Es tèlèr

Es tèlèr ya iku ombènan ès kang isiné alpukat, degan, nangka, lan santen cuwèr sarta ditambah susu lan sirup.[1] Es kang dianggo bisa arupa es serut utawa es batu.[1]

Kajaba iku isiné es teler uga bisa cincau, kolang-kaling lan pacar cina, apel, kates, sawo, melon, roti lan ager-ager, saéngga es teler angèl dibédakaké karo es campur.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Es tèlèr diciptakaké déning Tukiman Darwowijono, bakul ès campur nganggo grobag ing Jl. Semarang Jakarta Pusat taun 1980.[3] Es campur gaweane Tukiman iki énak banget nganti bocah-bocah nom kang ngombé ngaku kenake kaya-kaya mendem "teler" amarga nganggo narkoba.[3] Es degan campur alpukat kang didol Tikiman ing Jl. Semarang banjur diarani "Es Teler".[3]

Es teler saya misuwur amarga omong-omongan wong kang tau ngrasakake lan amarga dibritakake ing medhia masa.[3] Wong kang nuku teka nganggo mobil ndadèkaké antrian parkir mobil kang dirasakake wong asli Jl. Semarang dadi penganggu ketenangan.[3] Es teler Tukiman kudu pindah menyang Jl. Pegangsaan BArat lan banjur mlebu ing kompleh biyoskup Megaria.[3] Warung es teler Tukiman ing biyoskup Megaria saiki jenenge warung ayam bakar lan es teler Sari Mulia Asli.[3]

Resep Es Teler[besut | besut sumber]

Bahan:

Carane nggawe:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Resep Menu Makanan (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. ^ Kompasiana (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  3. ^ a b c d e f g Majalah Duit (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)