Kolang-kaling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kolang-kaling

Kolang-kaling utawa buah atap ya iku woh kang dadi cemilan, dhapuré lonjong lan wernané putih transparan.[1] Kolang-kaling ing basa Walanda diarani glibbertjes.[1] Kolang-kaling ya iku wijiné wit aren utawa Arenga pinnata.[1] Kolang-kaling dhapuré trepes lan ana tlutuhe.[1] Kolang-kaling digawé saka woh arèn kang dibakar nganti gosong banjur dijupuk wijiné lan digodhog nganti pirang-pirang jam.[1] Wiji arèn kang wis digodhog iku banjur direndhem ing larutan banyu kapur kurang luwih telung dina nganti ngalami prosès férmentasi.[1]

Kolang-kaling duwé kadar banyu kang akèh nganti tekan 93,8 % saben 100 gramé.[1] Kolang-kaling uga ngandhut 0,69 gram protéin, patang gram karbohidrat, lan kadar awu sak gram lan serat kasar kang cacahé 0,95 gram.[1]

Mangan kolang-kaling uga bisa nglancaraké saluranSaluran cerna.[1] Kolang-kaling duwé karbohidratKarbohidrat kang bisa nggawé wareg.[1] Saliyané iku kolang-kaling uga bisa ngurangi nafsu mangan saéngga cocog dikonsumsi kanggo wong kang lagi diet.[1] Woh kang asalé saka wiji arèn iki duwé jeneng liya buah atap, buah kalong utawa 'tropical food.[1]

Asil olahan[besut | besut sumber]

Kolang-kaling lumrahé digawé kolak, koktail, ès campur utawa ès buah.[2] Kolang-kaling bisa nglancaraké metabolisme awak. Kolang-kaling kena kanggo campuran ès teler.[2] Supaya katon warna-werni, kolang-kaling bisa diwénéhi sumba kang rupané abang, ijo utawa kuning.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l peluangusaha.kontan.co.id(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. a b c suaramerdeka.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)