Serat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bungkus serat optik

Serat utawa serat (saka Latin: fibra [1] ) minangka zat alami utawa gaweyan manungsa sing umure luwih dawa tinimbang umure.[2] Serat asring digunakake nalika nggawe bahan liyane. Bahan rekayasa paling kuat asring nggabungake serat, kaya ta serat karbon lan polietilen bobot-molekul-bobot dhuwur . Serat sintetis asring bisa diprodhuksi kanthi murah lan akeh yen dibandhingake karo serat alami, nanging kanggo sandhangan serat alami bisa menehi sawetara mupangat, kaya ta nyenengake, kanggo mitra sintetis.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Harper, Douglas. "fiber". Online Etymology Dictionary.
  2. Kadolph, Sara (2002). Textiles. Prentice Hall. ISBN 978-0-13-025443-6.