Awu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Awu tilas bedhiang

Awu ya iku turahan saka kayu kang kobong, kang rupa kaya déné glepung. Awu kang kaasilake saka kayu kang diobong udakara 0.43-1.82% saka bobot kayune. Cacah lan komposisi awu kang kaasilake saka saben obongan béda-béda gumantung saka kayu kang diobong, lan kaanan liya nalika iku. Suhu kang luwih panas uga ngasilaké awu kang luwih sethithik.

Awu mligi ngandhut kalsium karbonat, udakara 25-45%, potas <10%, fosfat <1%, lan liyané kaya ta wesi, mangan, tembaga lan logam abot liyané.

Awu wis suwé digunakake dadi rabuk tuwuhan sanajan ora ngandhut nitrogen (N).