Rabuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rabuk kandang, ditumpuk ing pinggir telagan.

Rabuk utawa abuk ing basa Indonésia diarani pupuk ya iku salah sijiné material kang ditambahaké ing médhia tanam utawa tuwuhan kanggo nyukupi kabutuhan ungsur hara kang diperlukaké ing tetuwuhan nganti bisa ndadèkaké tanturan bisa urip kanthi subur. Bahan rabuk uga bisa arubah wujud dadi bahan organik utawa non-organik (mineral). Rabuk ngandud bahan utama kang diperlukaké ing tetuwuhan lan kanggo uripé , kaya ta hormon tuwuhan mbiyantu lan ngelancaraké prosès metabolisme.Khususé ing rabuk gawéan bisa uga ditambahake bahan liyané kanggo material suplemèn

Sajeroning ngerabuk kudu dipastekaké ukuran lan kabutuhan tuwuhan lan ora akèh zat kang dipangan. Akèh sitiké zat ing rabuk bisa uga mbebayani ing tuwuhan.Rabuk uga bisa dirabukaké ing lemah utawa disemprotaké ing godhong lan salah sijiné rabuk organik ya iku kompos.

Uga delengen[besut | besut sumber]

KategoriPerkebunan