Rabuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rabuk kandang, ditumpuk ing pinggir telagan.

Rabuk utawa abuk ing basa Indonésia diarani pupuk yaiku salah sijiné material kang ditambahaké ing media tanam utawa tanduran kanggo nyukupi kabutuhan ungsur hara kang diperlukaké ing tetanduran nganti bisa ndadekaké tanturan bisa urip kanthi subur. Bahan rabuk uga bisa arubah wujud dadi bahan organik utawa non-organik (mineral). Rabuk ngandud bahan utama kang diperlukaké ing tethanduran lan kanggo uripé , kayata hormon tanduran mbiyantu lan ngelancaraké proses metabolisme.Khususé ing rabuk gawéan bisa uga ditambahake bahan liyané kanggo material suplemèn

Sakjroning ngerabuk kudhu dipastekaké ukuran lan kabutuhan tanduran lan ora akeh zat kang dipangan. Akèh sitiké zat ing rabuk bisa uga mbebayani ing tanduran.Rabuk uga bisa dirabukaké ing lemah utawa disemprotaké ing godhong lan salah sijiné rabuk organik yaiku kompos.


Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

KategoriPerkebunan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rabuk&oldid=867716"