Fosfat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing kimia, sawijining fosfat iku ion poliatomik utawa radikal kapérang saka siji atom fosforus lan papat oksigen. Ing wujud ionik, fosfat nggawa -3 muatan formal, lan dinotasikaké PO43-.