Fosfat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cithakan:Chembox Nama Sistematis
Fosfat
Gambar
Gambar
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [14265-44-2]
PubChem 1061
MeSH Phosphates
ChEBI CHEBI:18367
SMILES [O-]P([O-])([O-])=O
Réferènsi Baeilstein 3903772
Réferènsi Gmelin 1997
Sifat
Rumus molekul PO43−
Massa molar 94.9714 g mol−1
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Ing kimia, sawijining fosfat iku ion poliatomik utawa radikal kapérang saka siji atom fosforus lan papat oksigen. Ing wujud ionik, fosfat nggawa -3 muatan formal, lan dinotasikaké PO43-.


  1. ^ "Phosphates – PubChem Public Chemical Database". The PubChem Project. USA: National Center of Biotechnology Information.