Rumus kimia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Rumus kimia (uga karan rumus molekul) iku cara ringkes mènèhi informasi ngenani atom-atom sing nyusun sawijiné senyawa kimia tartamtu. Tumrap senyawa molekular, rumus iki ngidhèntifikasi saben unsur kimia panyusun nganggo simbol kimiané lan nuduhaké gunggung atomatom saka saben unsur sing tinemu ing saben molekulmolekul diskret saka senyawa mau. Yèn sawijiné molekul ngandhut punjul siji atom unsur tinamtu, kuantitas iki ditandhani kanthi subskrip sawisé simbol kimia (sanadyan buku-buku abad kaping 19 kadhangkala migunakaké superskrip). Kanggo senyawa ionik lan zat non-molekular liya, subskrip mau nandhani rasio unsur-unsur sajeroning rumus empiris.

Tuladhané: C6H12O6: glukosa