Rumus kimia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rumus kimia (uga disebut rumus molekul) iku cara ringkes mènèhi informasi ngenani atom-atom sing nyusun sawijiné senyawa kimia tartamtu. Tumrap senyawa molekular, rumus iki ngidhèntifikasi saben unsur kimia panyusun nganggo simbol kimiané lan nuduhaké gunggung atomatom saka saben unsur sing tinemu ing saben molekulmolekul diskret saka senyawa kasebut. Yèn sawijiné molekul ngandhut punjul siji atom unsur tinamtu, kuantitas iki ditandhani kanthi subskrip sawisé simbol kimia (sanadyan buku-buku abad kaping-19 kadhangkala migunakaké superskrip). Kanggo senyawa ionik lan zat non-molekular liya, subskrip kasebut nandhani rasio unsur-unsur sajeroning rumus empiris.

Tuladhané: C6H12O6: glukosa