Rumus kimia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rumus kimia (uga disebut rumus molekul) iku cara ringkes mènèhi informasi ngenani atom-atom sing nyusun sawijine senyawa kimia tartamtu. Tumrap senyawa molekular, rumus iki ngidhèntifikasi saben unsur kimia panyusun nganggo simbol kimiané lan nuduhaké gunggung atomatom saka saben unsur sing ditemokaké ing saben molekulmolekul diskret saka senyawa kasebut. Yèn sawijine molekul ngandhut luwih saka siji atom unsur tinamtu, kuantitas iki ditandhani kanthi subskrip sawisé simbol kimia (sanadyan buku-buku abad kaping-19 kadhangkala migunakaké superskrip). Kanggo senyawa ionik lan zat non-molekular liya, subskrip kasebut nandhani rasio unsur-unsur jroning rumus empiris.

Tuladhané: C6H12O6: glukosa

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rumus_kimia&oldid=833178"