Gosong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Olah-olahan sop sing gosong

Gosong inggih punika istilah kanggé panganan ingkang nalika dipunolah kesuwèn. Manawi panganan punika gosong padatanipun werninipun ireng lan manawi dipundhahar wonten raos pait. Panganan kang gosong saged katitik saking gandanipun ingkang sengak, wonten keluk ingkang cemeng, saha ngantos hawa panas ing pawon amargi dahananipun. Menawi prastawa gosong sampun kalampahan, manci utawi menika ninggalakén intip werni cemeng. Intip niki awrat sanget dipunresiki. Kagem ngresiki, wajan menika kedah dikum wonten toya kathah, banjur dipunsuntaki baking soda lan disok toya cuka. Manci kedah dipunkosèk ngagem grénjèng isah-isahan ngantos resik lajeng dipunsiram toya resik.