Bothok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bothok
Bothok.JPG
Bothok
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Klapa

Bothok yaiku panganan kang digawé saka klapa enom kang diparut, banjur dibumboni nganggo lombok abang,kemiri, brambang, bawang, tumbar, uyah, kencur, godhong salam lan godhong jeruk kang diuleg ana ing cowèk nganggo uleg-uleg. Banjur dibuntel nganggo godhong gedhang kang dibitinggi karo sada, lan di kukus ana ing pawon nganggo dandang. Bothok bisa uga digadho utawa dipangan karo sega lan jangan (sayur).

Macem-macemé bothok