Bothok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bothok
Bothok.JPG
Bothok
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Klapa
Buku masakan: Bothok  Médhia: Bothok

Bothok ya iku panganan kang digawé saka klapa enom kang diparut, banjur dibumboni nganggo lombok abang,kemiri, brambang, bawang, tumbar, uyah, kencur, godhong salam lan godhong jeruk kang diuleg ana ing cowèk nganggo uleg-uleg. Banjur dibuntel nganggo godhong gedhang kang dibitinggi karo sada, lan di kukus ana ing pawon nganggo dandang. Bothok bisa uga digadho utawa dipangan karo sega lan jangan (sayur).

Macem-macemé bothok