Cowèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cowèk saka Mèksiko.
Cowèk lan lumpang cilik

Cowèk iku piranti pawon kanggo nguleg sambel utawa bumbu liyané. Ing Indonésia cowèk lumrahé kagawé saka watu lan kayu. Ana uga sajinis cowèk kang kagawé saka lempung kang diobong, jenengé layah. Saliyané kanggo nguleg sambel, ing padésan layah bisa uga kanggo piring mangan. Cowèk akèh didol ing pasar-pasar lan ing pusat kerajinan grabah. Ing dalan antara Semarang - Magelang akèh didagangaké cowèk kang kagawé saka watu gunung kang wernané klawu kapara ireng.

Uga delengen[besut | besut sumber]