Grabah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Grabah ya iku piranti/ bekakas pawon digawé saka lempung kang diputer utawa digèpèngaké nganti bisa minangka wangun kang apik lan duwé aji kagunan ing uripé manungsa. Cara panggawéné nganggo prosès diobong. Ing jaman saiki cara nggawé piranti grabah wis ora diobong manèh nanging diopen (mesin obong).

Macemé grabah ya iku:

  • Kendhi: wadhah banyu ngombé.
  • Klenthing: wadhah kanggo nggawa banyu nalika ngangsu.
  • Genthong: wadhah kanggo nyimpen banyu.
  • Jabah
  • Jamban
  • Kwali wadhah kanggo njangan (masak janganan)
  • Layah piring saka lemah sing bisa uga dianggo nguleg sambel kaya déné cowèk.
  • Nanangan wajan saka lemah.
  • Cowèk: piranti kanggo nguleg sambel.
  • Kendhil: piranti kanggo ngliwet.
  • Pengaron
  • Angklo utawa anglo