Bajigur

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Bajigur ya iku ombèn-ombèn anget khas masarakat Sundha saka laladan Jawa Kulon, Indonésia. Bahan utamané ya iku gula Jawa lan santen. Supaya tambah énak, ombènan iki ditambahi jaé, uyah lan bubuk panili.

Ombènan kang disuguhaké nalika isih panas iki biyasané didol kanthi nggunakaké grobak lan kompor. Bajigur paling cocok diombé nalika kaanané adhem utawa sawisé udan. Panganan kang kerep disuguhaké bareng bajigur ya iku gedhang godhog, ketéla rambat godhog, utawa kacang brol godhog.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bajigur&oldid=1015191"