Bajigur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bajigur ya iku ombèn-ombèn anget khas masarakat Sundha saka laladan Jawa Kulon, Indonésia. Bahan mligi ya iku gula Jawa lan santen. Supaya tambah énak, ombènan iki ditambahi jaé, uyah lan bubuk panili.

Ombènan kang disuguhaké nalika isih panas iki lumrahé didol kanthi nggunakaké grobak lan kompor. Bajigur paling cocog diombé nalika kaanané adhem utawa sawisé udan. Panganan kang kerep disuguhaké bareng bajigur ya iku gedhang godhog, ketéla rambat godhog, utawa kacang brol godhog.

Uga delengen[besut | besut sumber]