Bajigur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bajigur yaiku ombèn-ombèn anget khas masarakat Sundha saka dhaerah Jawa Kulon, Indonésia. Bahan utamané yaiku gula Jawa lan santen. Supaya tambah énak, ombènan iki ditambahi jaé, uyah lan bubuk panili.

Ombènan kang disuguhaké nalika isih panas iki biyasané didol kanthi nggunakaké grobak lan kompor. Bajigur paling cocok diombé nalika kaanané adhem utawa sawisé udan. Panganan kang kerep disuguhaké bareng bajigur yaiku gedhang godhog, ketéla rambat godhog, utawa kacang brol godhog.


Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bajigur&oldid=834246"