Ketéla rambat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ketéla rambat
Ipomoea batatasL ja01.jpg
Uwi sing siyap diolah
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Solanales
Famili: Convolvulaceae
Génus: Ipomoea
Spésies: I. batatas
Jeneng binomial
Ipomoea batatas
L.

Ketéla rambat utawa uwi legi (Ipomoea batatas L.) iku jinis tetanduran budidaya. Pérangan sing dimupangataké yakuwi oyod sing arupa uwi kanthi kadhar gizi (karbohidrat) sing dhuwur. Ing Afrika, uwi ketéla rambat dadi salah siji sumber panganan pokok sing wigati. Ing Asia, saliyané dimupangataké uwiné, godhong sing isih anom uga dadi bahan janganan. Ana uga sing dadi pethètan amarga warna godhongé kang éndah.

Kembang ketéla rambat.

Ketéla rambat asal saka [[Amérika Kidul