Ketéla rambat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ketéla rambat
Uwi sing siap diolah
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Solanales
kulawarga: Convolvulaceae
Genus: Ipomoea
Species: I. batatas
Jeneng binomial
Ipomoea batatas
L.

Ketéla rambat (Ipomoea batatas L.) iku sajinis tetanduran budidaya. Bagéan sing dimupangataké yakuwi oyod sing arupa uwi kanthi kadhar gizi (karbohidrat) sing dhuwur. Ing Afrika, uwi ketéla rambat dadi salah siji sumber panganan pokok sing wigati. Ing Asia, saliyané dimupangataké uwiné, godhong sing isih anom uga dadi bahan janganan. Ana uga sing dadi pethètan amarga werna godhongé kang éndah.

Kembang ketéla rambat.

Ketéla rambat asal saka [[Amérika Kidul

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ketéla_rambat&oldid=829162"