Gula Jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gula jawa

Gula Jawa diarani uga gula klapa, gula abang, gula arèn atawa gula Melaka ing Malaysia, iku sawijining gula sing digawé saka nira, legèn utawa tlutuh sing tumétès saka manggar klapa[1]. Gula jawa wernané coklat lan wanguné manut karo cithakané. Yèn dicithak nganggo bathok klapa wanguné dadi kaya bal disigar, nanging yèn dicithak nganggo pring wanguné bunder kaya silinder [2].

Khasiaté Gula Jawa (Gula Abang/Gula Arèn)[besut | besut sumber]

Rasané kang legi tur gurih anggawé gula iki asring kanggo bahan gawé masakan lan jamu.

Kejaba iku, Gula iki anduwèni khasiat kang apik kanggo awak, kayata [3]:

  1. Ngemot mineral
  2. Ngemot gula (sukrosa) kang ana ing gula abang luwih sithik tinimbang gula biasa.
  3. Ngemot Thiamine, Riboflavin, Nicotinic Acid, Ascorbic Acid, protein lan vitamin C.
  4. Apik kanggo terapi asma, kurang getih utawa anémia, lépra/kusta, lan apik kanggo bocah cilik
  5. Bisa kanggo ngurangi watuk karo mriyang.
  6. Apik kanggo wong kang kena typhus.
  7. Bisa kanggo nyingsetaké awak
  8. Ngurangi panasing pankréas
  9. Nguataké jantung
  10. Nguataké untu
  11. Khasiaté ora kalah kaya madu.

Lan èfèk apik liyané kanggo awak [4]

Delengna uga[besut | besut sumber]

  1. Cara gawé gula jawa [5]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ pangan keséhatan dipununduh tanggal 12 April 2011
  2. ^ http://www.kidnesia.com/Kidnesia/Indonesiaku/Propinsi/Jawa-Timur/Hasil-Bumi/Gula-Aren dipununduh tanggal 07 April 2011
  3. ^ http://www.javasecret.com/ingin-séhat-ganti-pemanis-anda-dengan-gula-jawa.html dupununduh tanggal 04 April 2011
  4. ^ séhat setiap hari dipununduh tanggal 12 April 2011
  5. ^ sains INDONESIA dipununduh tanggal 12 April 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gula_Jawa&oldid=998797"