Sukrosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sukrosa kuwé karbohidrat umum kang kawujud alami lan tinemu ana ing sawenèh tetuwuhan ambi pérangané. Sakarosa kuwé aran lawasé gula lumrahé, mligi sukrosa.[1] Molèkulé sukrosa kuwé camboran disakarida ginawé sekang glukosa monosakarida ambi fruktosa kanthi rumus C12H22O11.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Aran "sakarosa" digawé ing taun 1860 déning kimiawan Prancis, Marcellin Berthelot. Deleng: Marcellin Berthelot, Chimie organique fondée sur la synthèse (Paris, Prancis: Mallet-Bachelier, 1860), pages 254 and 255.