Panili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vanilla planifolia
Vanilla planifolia saka Köhler's Medicinal Plants
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Orchidales
Kulawarga: Orchidaceae
Marga: Vanilla
Jinis: V. planifolia
Jeneng binomial
Vanilla planifolia

Panili (Vanilla planifolia) iku tetanduran pangasil bubuk panili sing biasa didadèkaké pangarum panganan. Bubuk iki diasilaké saka wohé sing awangun polong. Tetanduran panili ditepungi sepisanan déning wong-wong Indian ing Meksiko, negara asal tetanduran mau.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panili&oldid=839372"