Panili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vanilla planifolia
Vanilla planifolia - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-278.jpg
Vanilla planifolia saka Köhler's Medicinal Plants
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Orchidales
Famili: Orchidaceae
Génus: Vanilla
Spésies: V. planifolia
Jeneng binomial
Vanilla planifolia

Panili (Vanilla planifolia) iku tetanduran pangasil bubuk panili sing biasa didadèkaké pangarum panganan. Bubuk iki diasilaké saka wohé sing awangun polong. Tetanduran panili ditepungi sepisanan déning wong-wong Indian ing Meksiko, negara asal tetanduran mau.