Orchidales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Orchidales
Orchid Phalaenopsis hybrid.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Orchidales
Suku

pirsani tèks.

Orchidales iku salah siji bangsa/ordho anggota tetuwuhan ngembang kang kalebu sajeroning anak kelas Liliidae, kelas Liliopsida, miturut Sistem klasifikasi Cronquist (1981). Ana papat suku kang kalebu ing jeroné:

  1. Geosiridaceae
  2. Burmanniaceae
  3. Corsiaceae
  4. Orchidaceae

Sajeroning sistem klasifikasi APG II (2003) lan modhifikasi lanjutané, kang dhedhasar filogèni lan saiki wiwit wiyar dipigunakaké, golongan iki ora dipigunakaké manèh.