Roti Canai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Roti canai
Canai.jpg
Roti canai
Jeneng liyané Roti cane
Jinis Flatbread
Panggonan asal Malaysia[1][2][3]
Tlatah utawa praja Malaysia, Brunei, Indonesia,[4] Singapore, Thailand
Digawé déning Malaysian Indian cuisine
Hawa ajangan Panas
Woworan pokok Flour
Variasi Paratha
Buku masakan: Roti canai  Médhia: Roti canai
Roti Canai

Roti canai inggih punika salah satunggaling jinis roti gèpèng (flatbread) ingkang kenging pangaribawa saking India. Roti punika taksih kathah kapanggihaken wonten ing Indonesia lan ugi wonten ing Malaysia. Roti punika saged kapanggihaken wonten ing gerai ing Malaysia utawi wonten ing griya dhahar Aceh wonten ing Indonesia. Wonten ing Singapura, roti kados punika dipunsebat kaliyan roti prata. Wujudipun lan ugi bahanipun ingkang mèmper kaliyan kerala porotta. Roti punika gèpèng sanget amargi dipundamel kanthi cara dipunubengaken ngantos adonanipun dados tipis sanget lajeng dipuntekuk lan pungkasan dipunpanggang kanthi ngginakaken lisah. Kejawi punika saged ugi kanthi damel adonan ingkang saèstu tipis sanget wonten ing saknginggilipun papan panggangan.

Wonten ing Indonesia, roti canai punika dipuncawisaken kaliyan kari menda utawi domba.

Asaling Tembung[besut | besut sumber]

Roti inggih punika tembung wonten ing Basa Urdu, Melayu, lan Indonesia kanggé tembung bread wonten ing Basa Inggris. Wondéné canai punika nedahaken nama kutha Chennai wonten ing India, masakan Channa wonten ing India, utawi tembung canai ingkang ateges adonan ingkang dipun-gulung wonten ing Basa Melayu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Kuala Lumpur: Roti Canai". 
  2. ^ "Roti Canai (Authentic Malaysian Recipe)". 
  3. ^ "Adventurous Polish loves Kg Baru, roti canai and helps new expats get to know M'sia: Roti Canai". 
  4. ^ "Roti Maryam/Konde/Cane/Canai". Indonesia Eats.