Jangan lodhèh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jangan lodhèh
Sayur lodeh.JPG
Jangan lodhèh
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan janganan


Jangan lodhèh yaiku jangan kang digawé saka janganan lan diwènèhi santen. Jangan lodhèh digawé saka bahan kacang lanjaran (basa Indonésia: kacang panjang), rebung, gori, waluh nom, lan godhong so. Jangan lodhèh luwih énak yèn didhahar bebarengan karo lawuh témpé goreng lan krupuk urang.

Carané nggawé jangan lodhèh[sunting | sunting sumber]

  • brambang, bawang, uyah, kulit jeruk purut, kemiri, ketumbar, lan kencur diuleg nganti alus.
  • bumbu mau banjur diosèng.
  • wènèhi banyu kira-kira setengah liter, janganan gori, dientèni saumuban.
  • banjur wènèhi santen, jangan mau, godhong salam, lan gula Jawa. Entèni saumuban.
  • jangan lodhèh wis siyap didhahar.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangan_lodhèh&oldid=829234"