Jangan lodhèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jangan lodhèh
Sayur lodeh.JPG
Jangan lodhèh
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok janganan
Buku masakan: Jangan lodhèh  Médhia: Jangan lodhèh

Jangan lodhèh ya iku jangan kang digawé saka janganan lan diwènèhi santen. Jangan lodhèh digawé saka bahan kacang lanjaran (basa Indonésia: kacang panjang), rebung, gori, waluh nom, lan godhong so. Jangan lodhèh luwih énak yèn didhahar bebarengan karo lawuh témpé goreng lan krupuk urang.

Carané nggawé jangan lodhèh[besut | besut sumber]

  • brambang, bawang, uyah, kulit jeruk purut, kemiri, ketumbar, lan kencur diuleg nganti alus.
  • bumbu mau banjur diosèng.
  • wènèhi banyu kira-kira setengah liter, janganan gori, dientèni saumuban.
  • banjur wènèhi santen, jangan mau, godhong salam, lan gula Jawa. Entèni saumuban.
  • jangan lodhèh wis siyap didhahar.