Kangkung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kangkung
N Ipoa D1600.JPG
Ipomoea aquatica
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Solanales
Famili: Convolvulaceae
Génus: Ipomoea
Spésies: I. aquatica
Jeneng binomial
Ipomoea aquatica
Forssk.

Kangkung (Ipomoea aquatica Forsk.) uga ditepungi minangka Ipomoea reptans Poir1, ya iku wujud jinising tetuwuhan kang kalebu janganan lan ditandur minangka panganan. Kangkung akèh didol ing pasar-pasar. Kangkung akèh ana ing kawasan Asia lan wujud tetuwuhan kang bisa ditemoni ing ngendi baé mligi ing laladan banyu.

Gambaran[besut | besut sumber]

Godhong kangkung lunyu lan wanguné mèmper mata panah, dawané 5-6 inci. Tetuwuhan iki mrambat mawa godhong selang-seling lan watangé tegak ing pangkal godhong. Tuwuhan iki wernané ijoijo pucet lan kembangé warna putihPutih. Kembangé ngasilaké kanthong kang ngandhut papat wiji winih. Kangkung ana uga kang jinis godhongé amba lan ana uga kang godhongé tirus.

Kagunaan[besut | besut sumber]

Meh kabèh tetuwuhan kang enom bisa dipangan. Amarga kangkung tuwa seraté kasar, pucuk kang enom luwih disenengi. Kangkung bisa dipangan mentah utawa dimasak kaya bayem. Kangkung asring uga ditumis minangka cah. Masakan populèr kang migunakaké kangkung ya iku kangkung gorèng belacan. Sauntara plecing kangkung wujud menu kang misuwur saka laladan Lombok. Kangkung uga wujud panganan salah sawijining spésies kéwan Chersina utawa bulus.

Pranala njaba[besut | besut sumber]