Kangkung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aksara Latin
     
Infobox spesiesKangkung
Ipomoea aquatica
Arya-kangkung-ipomoea aquatica-Pilangsari 2019 02.jpg
Ipomoea aquatica
Tetanduran
Nduwe jinis woh kapsul Pertal
Status konsèrvasi
Masalah Lua: expandTemplate: template "Infobox spesies/Konservasi" does not exist.
Takson
-angiosperms ·
-mesangiosperms ·
-eudicots ·
-core eudicots ·
-asterids ·
-lamiids ·
OrdoSolanales ·
KulawargaConvolvulaceae ·
TribusIpomoeeae ·
GenusIpomoea ·
SpesiesIpomoea aquatica
Cithakan:Infotaula d'ésser viu/Autoritat
Modifica les dades a Wikidata

Kangkung (Ipomoea aquatica Forsk.) uga ditepungi minangka Ipomoea reptans Poir1, ya iku wujud jinising tetuwuhan kang kalebu janganan lan ditandur minangka panganan. Kangkung akèh didol ing pasar-pasar. Kangkung akèh ana ing kawasan Asia lan wujud tetuwuhan kang bisa ditemoni ing ngendi baé mligi ing laladan banyu.

Gambaran[besut | besut sumber]

Godhong kangkung lunyu lan wanguné mèmper mata panah, dawané 5-6 inci. Tetuwuhan iki mrambat mawa godhong selang-seling lan watangé tegak ing pangkal godhong. Tuwuhan iki wernané ijoijo pucet lan kembangé warna putihPutih. Kembangé ngasilaké kanthong kang ngandhut papat wiji winih. Kangkung ana uga kang jinis godhongé amba lan ana uga kang godhongé tirus.

Kagunaan[besut | besut sumber]

Meh kabèh tetuwuhan kang enom bisa dipangan. Amarga kangkung tuwa seraté kasar, pucuk kang enom luwih disenengi. Kangkung bisa dipangan mentah utawa dimasak kaya bayem. Kangkung asring uga ditumis minangka cah. Masakan populèr kang migunakaké kangkung ya iku kangkung gorèng belacan. Sauntara plecing kangkung wujud menu kang misuwur saka laladan Lombok. Kangkung uga wujud panganan salah sawijining spésies kéwan Chersina utawa bulus.

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]