Spesies jroning kahanan aman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Spesies jrohing kahanan aman (basa Indonésia: risiko rendah, basa Inggris: Least Concern - LC) iku kategori status konsèrvasi jroning IUCN sing dipatrapaké marang spesies sing wis diévaluasi nanging ora kalebu jroning kategaori endi waé. Spesies-spesies kasebut ora kalebu jroning kategori spesies cures, kritis, bebaya cures utawa mutawatiri lan kaancam bebaya cures. Sawijining spesies ora bisa disebut minangka "spesies mawa risiko rendah" kajaba populasi spesies kasebut wis diévaluasi. Bab iki diperlokaké kanggo nemtokaké risiko kacuresan sawiji spesies adhedhasar distribusi lan status populasi.

Wiwit taun 2001, kategori "mawaisiko rendah" adhedhasar kategori lan kriteria IUCN. Nanging, watara 20% spesies nduwèni status "mawa isiko rendah" ing database IUCN duwé kodhe "LR/lc" sing tegesé spesies kasebut durung diévaluasi manèh wiwit taun 2001. Sadurungé taun 2001, status LC iku substatus saka status LR (Lower Risk).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]