Spesies jroning kahanan aman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Spesies jrohing kahanan aman (basa Indonésia: risiko cendhèk, basa Inggris: Least Concern - LC) iku kategori status konsèrvasi sajeroning IUCN sing dicakaké marang spésies sing wis diévaluasi nanging ora kalebu sajeroning kategaori endi waé. Spesies-spésies mau ora kalebu sajeroning kategori spésies cures, kritis, bebaya cures utawa mutawatiri lan kaancam bebaya cures. Sawijining spésies ora bisa sinebut "spésies mawa risiko cendhèk" kajaba populasi spésies mau wis diévaluasi. Bab iki diperlokaké kanggo nemtokaké risiko kacuresan sawiji spésies adhedhasar distribusi lan status populasi.

Wiwit taun 2001, kategori "mawaisiko cendhèk" adhedhasar kategori lan kriteria IUCN. Nanging, watara 20% spésies duwé status "mawa isiko cendhèk" ing database IUCN duwé kodhe "LR/lc" sing tegesé spésies mau durung diévaluasi manèh wiwit taun 2001. Sadurungé taun 2001, status LC iku substatus saka status LR (Lower Risk).

Pranala njaba[besut | besut sumber]