Spesies kaancam bebaya cures

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Telung tataran kategori spesies kaancam cures IUCN Red List.

Spesies jroing kahanan kaancam bebaya cures (basa Inggris: Threatened spesies) iku spesies (kalebu kéwan, tetanduran, jamur, lsp.) sing ana ing kahanan bisa cures ing mangsa ngarep.

Badan Konsèrvasi Donya World Conservation Union (IUCN) minangka badan sing kawogan ngenani spesies sing kaancam bebaya cures iki, lan matrapaké spesies sing kaancam bebaya cures ora mung dadi siji kategori, nanging minangka klompok telung kategori, gumantung takeran bebayané:

Dhéfinisi Amérika[sunting | sunting sumber]

Dhéfinisi Australia[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Durung ana Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman