Spesies jroning kahanan mutawatiri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Biawak Komodo, contoh salah siji spesies sing mutawatiri.

Spesies jroning kahanan mutawatiri ya iku spesies sing bakal dadi spesies terancam kajaba yèn pananganan kaslametan lan reproduksiné apik. Ana watara 8.565 spesies sing mutawatiri jroning Dhaptar abang IUCN. Conto spesies sing mutawatiri ya iku Biawak Komodo, spesies khas Indonesia sing mung ana ing pulo Komodo, Rinca, Flores, Gili Motang, Gili Dasami ing Nusa Tenggara Wétan.

Conto liya saka spesies mutawatiri ing Indonésia antara liya:

Kéwan Kalimantan sing kalebu Spesies mutawatiri[sunting | sunting sumber]

Spesies saka Kalimantan sing mutawatiri antara liya:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Durung ana Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman