Duyung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dugong
Temporal range: Early Eocene–Recent
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Sirenia
Kulawarga: Dugongidae
Gray, 1821
Subkulawarga: Dugonginae
Simpson, 1932
Marga: Dugong
Lacépède, 1799
Jinis: D. dugon
Jeneng binomial
Dugong dugon
(Müller, 1776)
Kawasan habitat dugong

Duyung[2], Iwak Duyung utawa Dugong (Dugong dugon) ya iku sawijining jinis kewan segara kang kalebu salah siji saka papat spesies Sirenia utawa lembu segara kang isih urip kajaba manatee, iwak duyung ora kalebu jroning bangsa iwak. Duyung minngka siji-sijine kewan kang duwé kaluwarga Dugongidae. Duyung uga siji-sijine sirenia kang bisa ditemoni ing kawasan banyu ing watara 37 nagara wewengkon Indo-Pasifik,[3] sanajan akehe duyug ditemoni ing wewengkon banyunan sisih lor Australia.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Duyung&oldid=998189"