Duyung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dugong
Kalamangsa: Early Eocene–Recent
Dugong Marsa Alam.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Sirenia
Famili: Dugongidae
Gray, 1821
Subfamili: Dugonginae
Simpson, 1932
Génus: Dugong
Lacépède, 1799
Spésies: D. dugon
Jeneng binomial
Dugong dugon
(Müller, 1776)
Dugong area.png
Kawasan habitat dugong

Duyung[2], Iwak Duyung utawa Dugong (Dugong dugon) ya iku sawijining jinis kéwan segara kang kalebu salah siji saka papat spésies Sirenia utawa lembu segara kang isih urip kajaba manatee, iwak duyung ora kalebu sajeroning bangsa iwak. Duyung minngka siji-sijiné kéwan kang duwé kulawarga Dugongidae. Duyung uga siji-sijiné sirenia kang bisa ditemoni ing kawasan banyu ing watara 37 nagara wewengkon Indo-Pasifik,[3] sanajan akèhé duyug ditemoni ing wewengkon banyunan sisih lor Australia.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]