Landhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Landhak
PorcupineCabelasSpringfield0511.jpg
Landhak Amérika Lor
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia (Sato Kéwan)
Filum: Chordata
Klas: Synapsida
Ordho: Rodentia

Landhak (Rodentia) ya iku kéwan kang duwé rambut kang kandel lan wujudé wujud eri lancip. Landhak tinemu ing Asia, Afrika, lan Amérika, nanging luwih akèh ditemoni ing wewengkon tropis. Landhak minangka kéwan ngrikiti paling gedhé katelu, sawisé kapibara lan berang-berang. Landhak bentuké rada bunder lan ora pati lincah yèn dibandingaké karo tikus amarga rambut eriné. Kéwan liya kang wujud nanging dudu kéwan ngrikiti ing antarané: landhak susu lan landhak semut (Echidna), kang uga dikenal kanthi jeneng "landhak".

Landhak racaké ya iku hèrbivor, seneng godhong, kayu, lan pérangan kulit kayu. Amarga iku, landhak uga dianggep dadi ama tanduran. Ewasemono, ana uga wong kang ndadèkaké landhak dadi bahan pangan[1]. Saté landhak dadi sawijining panganan kas saka Kabupatèn Karanganyar.

Landhak kang biyasa dikenal wong ya iku Hystrix, nanging racaké landhak dianggo kanggo nyebut anggota saka suku/famili Erethizontidae, marga: Coendou, Sphiggurus, Erethizon, Echinoprocta, lan Chaetomys lan Hystricidae, marga: Atherurus, Hystrix, lan Trichys.

Klasifikasi èlmiah[besut | besut sumber]

[[

Hystrix longicauda saka Sumatra
Landhak Amérika Lor

Bangsa Rodentia

Catatan Sikil[besut | besut sumber]