Kapibara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Capybara
Hydrochoerus hydrochaeris.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Klas: Mammalia
Ordho: Rodentia
Subordho: Hystricomorpha
Famili: Caviidae
Subfamili: Hydrochoerinae
Génus: Hydrochoerus
Spésies: H. hydrochaeris
Jeneng binomial
Hydrochoerus hydrochaeris
(Linnaeus, 1766)
Capybara-range.png
Laladan penyebaran kapibara

Kapibara (Hydrochaeris hydrochaeris) ya iku sawijining jinis kéwan pengerat paling gedhé kang isih ana ing donya (kéwan pengerat paling gedhé kang wis cures ya iku Phoberomys pattersoni). Kapibara minangka kéwan asli saka laladan tropis lan lembap ing Amerika kidul. Kapibara uga bisa ditemoake ing laladan wétan Andes saka wewengkon Kanal Panama nganti laladan lor Kolombia lan Venezuala, Uruguay, lan Provinsi Buenos Aires ing Argentina.

Pranala njaba[besut | besut sumber]