Kapibara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Capybara
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Kelas: Mammalia
Ordo: Rodentia
Suborder: Hystricomorpha
Kulawarga: Caviidae
Subkulawarga: Hydrochoerinae
Marga: Hydrochoerus
Jinis: H. hydrochaeris
Jeneng binomial
Hydrochoerus hydrochaeris
(Linnaeus, 1766)
Laladan penyebaran kapibara

Kapibara (Hydrochaeris hydrochaeris) ya iku sawijining jinis kewan pengerat paling gedhé kang isih ana ing donya (kewan pengerat paling gedhé kang wis punah ya iku Phoberomys pattersoni). Kapibara minangka kéwan asli saka laladan tropis lan lembap ing Amerika kidul. Kapibara uga isa ditemoake ing laladan wetan Andes saka wewengkon Kanal Panama nganti laladan lor Kolombia lan Venezuala, Uruguay, lan Provinsi Buenos Aires ing Argentina.

Pranala luar[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapibara&oldid=1080583"