Status konsèrvasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Status konservasi spesies iku indikator kamungelan kanggo spesies sing isih ana lan kasisa tekan saiki utawa mangsa ngarep. Akèh faktor digunaaké kanggo nemtokaké status konservasi sawijining spesies: ora mung spesies sing kasisa, nanging uga kabèh paningkatan utawa panurunan populasi, tingkat suksèsé panangkaran, lan ancaman-ancamané.

Tataran status[sunting | sunting sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Sangat terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Terancam Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Status_konsèrvasi&oldid=879758"