Status konservasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Status konsèrvasi)

Status konservasi spesies iku indikator kamungelan kanggo spesies sing isih ana lan kasisa tekan saiki utawa mangsa ngarep. Akèh faktor digunaaké kanggo nemtokaké status konservasi sawijining spesies: ora mung spesies sing kasisa, nanging uga kabèh paningkatan utawa panurunan populasi, tingkat suksèsé panangkaran, lan ancaman-ancamané.

Tataran status[besut | besut sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures
Extinct in the wild Punah di alam liar Cures ing alam
Critically endangered Kritis Kadrawasan gedhé
Endangered Sangat terancam Kadrawasan
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Terancam Jeroning bebaya
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konservasi
Near Threatened Hampir terancam Parak bebaya
Least Concern Berisiko rendah Ora nyamari