Spesies cures ing alam bébas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Spesies cures ing alam bébas (bas Indonésia: Punah ing alam alasan (IUCN: EW; Extinct in the Wild) iku status konsèrvasi sing dicakaké marang spésies sing mung diweruhi ana ing papan penangkaran utawa sajabaning habitat alami é.

Conto spésies sing cures ing alam bébas antarané:

Spesies sing cures ing alam bébas sawisé gunggungé nyukupi sajeroning panangkaran perlu reintroduksi. Reintroduksi ya iku prosès palepasan spésies menyang alam bébas, saka panangkaran utawa relokasi menyang aréa spésies mau.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Durung ana Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman