Asem jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Asem Jawa
Tamarind fruit.jpg
Buah asem jawa di pohonnya
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Caesalpinioideae
Tribe: Detarieae
Génus: Tamarindus
Spésies: T. indica
Jeneng binomial
Tamarindus indica
L.

Asem jawa iku sajinis woh kang rasané kecut; biyasa kanggo bumbu masak, contoné masakan jangan asem.

Asem jawa dikasilaké saka wit kang jeneng ngèlmiahé Tamarindus indica, kalebu suku Fabaceae (Leguminosae). Spesies iki minangka siji-sijiné anggota marga Tamarindus. Jeneng liya asem jawa yakuwi asem (basa Melayu), asem (basa Indonésia), sampalok (Tagalog), ma-kham (Thai), lan tamarind (Ingg.). Woh kang wis tuwa lan mateng banget diarani asem kawak.

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bumbon crakèn