Asem jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Asem Jawa
Buah asam jawa di pohonnya
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Caesalpinioideae
Suku: Detarieae
Marga: Tamarindus
Jinis: T. indica
Jeneng binomial
Tamarindus indica
L.

Asem jawa iku sajinis woh sing rasané kecut; biasa dipigunakaké minangka bumbu masak, contoné masakan jangan asem.

Asem jawa dikasilaké saka wit sing jeneng ilmiahé Tamarindus indica, klebu suku Fabaceae (Leguminosae). Spesies iki minangka siji-sijiné anggota marga Tamarindus. Jeneng liya asem jawa yakuwi asam (basa Melayu), asam (basa Indonésia), sampalok (Tagalog), ma-kham (Thai), lan tamarind (Ingg.). Woh sing wis tuwa lan mateng banget diarani asem kawak.

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asem_jawa&oldid=993782"