Asem jawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asem Jawa
Buah asam jawa di pohonnya
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Caesalpinioideae
Suku: Detarieae
Genus: Tamarindus
Species: T. indica
Jeneng binomial
Tamarindus indica
L.

Asem jawa iku sajinis woh sing rasané kecut; biasa dipigunakaké minangka bumbu masak, contoné masakan jangan asem.

Asem jawa dikasilaké saka wit sing jeneng ilmiahé Tamarindus indica, klebu suku Fabaceae (Leguminosae). Spesies iki minangka siji-sijiné anggota marga Tamarindus. Jeneng liya asem jawa yakuwi asam (basa Melayu), asam (basa Indonesia), sampalok (Tagalog), ma-kham (Thai), lan tamarind (Ingg.). Woh sing wis tuwa lan mateng banget diarani asem kawak.

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asem_jawa&oldid=815679"