Trasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Trasi Bonang

Trasi bumbu pawon digawé saka urang utawa iwak-iwakan segara, mawa cara fermentasi suwené proses fermentasi bisa nganti 20 dina[1]. Kagunan trasi kanggo campuran sambel utawa geganep sedhep-sedhepan. Werna trasi ana sing soklat manda-manda abang lan ana sing wernané manda-manda ireng gumantung bahan dasar kang digawé. Werna abang kasil saka trasi kang bahan utamane urang, yen manda-manda ireng kagawé saka iwak.[2]. ciri khas saka bumbu iki yakuwi ganda sing nylekit. Nadyan gandane nylekit, nanging akeh wong-wong sing nganggo utawa merlokake. Kasunyatane, akeh sing padha seneng nggawé lan mangan lawuh sambel trasi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ ResepmasakanIndonesia1
  2. ^ Resepmasakanindonesia2
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trasi&oldid=952708"