Papéda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papeda
Papeda, Kuah Kuning, Ikan Tude Bakar 2.jpg
papeda
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Papua
Papua Kulon
Ambon

Papeda utawa pepeda iku panganan khas papua lan Ambon kang awujude bubur sagu. Papeda uga dadi panganan khas ing laladan Indonésia wétan. Pepeda pangan kang bahane saka glepung sagu.

Cara gawé papeda[besut | besut sumber]

  • Glepung sagu kang wis garing iku dibubur nganti kalis nggunakaké geni sing rada cilik karebèn tanek matengé.
  • Sawisé tanek matengé bubur banjur dientas.
  • Sawisé bubur sagune iku wes mateng disipake janganan kayata godhong pohong, godhong kangkung, utawa godhong tela rambat, digodhog nganti mateng sing diwenehi banyu dibumbuni brambang, bawang, lombok, uyah.
  • Banjur disiapké sambel : lombok, uyah, trasi, brambang, bawang dialusne.
  • Saliyane sambel uga disiapake lawuh ya iku iwak cakalang utawa iwak tuna/tenggiri utawa iwak asin liyané.

Kabèh pangan iku kasebut papeda lan lawuhé biasane dadi pangan saben dinane warga Indonésia wétan, Ambon, Papua, Florès lan laladan Indnésia wétan liyané.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papéda&oldid=1054179"