Dhèndhèng

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dhèndhèng.

Dhèndhèng ya iku daging kang dikethok tipis dadi serpihan kang lemake dibuwang, dibumboni nganggo saus asam, asin, utawa legi kanthi digaringake nganggo geni cilik utawa diasinake lan dipépé. Asilé ya iku dhaging kang asin lan rda legi lan ora perlu disimpen ing lemari es. Dhèndhèng ya iku tuladha panganan kang diawetake.

Carane gawé[besut | besut sumber]

Resep dhèndhèng biyasané nggunakake sajinis dhaging, ya iku dhaging sapi. Nanging Dhèndhèng bisa digawé saka dhaging liyane kayata wedhus utawa babi. Biyasane dhèndhèng uga digawé saka asil mbeburu kayata venison, elk, caribou, lan rusa. Nalika iku, uga ana dhèndhèng saka kalkun, manuk onta, salem, baya, lan tuna. Dhaging kudu digaringake kanthi cepet, kanggo nyuwèkake tuwuhing bakteri. Carane ya iku dhaging dikethok tipis, utawa digepengake nganti tipis.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhèndhèng&oldid=998529"