Jeruk nipis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jeruk nipis
Lime CDC.jpg
Jeruk nipis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetanduran
Dhivisi: Tetanduran ngembang
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Sapindales
Famili: Rutaceae
Génus: Citrus
Spésies: C. × aurantifolia
Jeneng binomial
Citrus × aurantifolia
(Christm.) Swingle

Jeruk nipis utawa jeruk limau iku tetanduran perdhu sing ngasilaké woh kanthi jeneng sing padha. Tuwuhan iki dimanfaataké woh-é, sing racaké awangun bunder, awarna ijo utawa kuning, duwé diameter 3–6 cm, lumrahé ngandhut daging buah rasa kecut, rada mèmper rasané kaya jeruk lemon.

Jeruk nipis dianggo mènèhi rasa kecut sajeroning panganan, kaya déné panganan soto. Fungsiné padha karo cukak. Minangka bahan obat tradhisional, jeruk nipis dianggo tamba watuk.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]