Sop buntut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sop buntut

Sop buntut iku salah sawijining panganan lumrah Indonésia. Sop iki digawé saka buntut sapi sing digodhog nganti empuk lan banjur dibumboni. Kadhangkala buntuté iki ya digorèng utawa dibakar. Duduh sop buntut iki bening lan saliyané diwèhi buntut sapi, dileboni wortel, tomat, slèdri, godhong brambang, kenthang godhog, lan brambang gorèng. Sok-sokan sop buntut uga diwèhi sambel kécap.