Rosales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rosales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Rosales
Suku

pirsani teks.

Rosales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad eurosids I, rosids, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Rosales jroning sistem APG II adoh banget béda anggota-anggotané yèn dibandhingaké karo jroning sistem Cronquist. Saliyané Rosaceae, praktis kabèh suku sing klebu Rosales versi Cronquist dialihaké menyang bangsa-bangsa liyané, sauntara jroning sistem APG II Urticales (ing sistem Cronquist) digabungaké sajroning Rosales (sistem APG II).

Ing ngisor iku anggota-anggota bangsa Rosales miturut sistem APG II:

  1. Barbeyaceae
  2. Cannabaceae
  3. Dirachmaceae
  4. Elaeagnaceae
  5. Moraceae (suku ara-araan)
  6. Rhamnaceae
  7. Rosaceae (suku mawar-mawaran)
  8. Ulmaceae
  9. Urticaceae (suku jelatang-jelatangan)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosales&oldid=822051"