Rosales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rosales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Rosales
Suku

pirsani teks.

Rosales

Rosales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad eurosids I, rosids, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Rosales sajeroning sistem APG II adoh banget béda anggota-anggotané yèn dibandhingaké karo sajeroning sistem Cronquist. Saliyané Rosaceae, praktis kabèh suku sing kalebu Rosales versi Cronquist dialihaké menyang bangsa-bangsa liyané, sauntara sajeroning sistem APG II Urticales (ing sistem Cronquist) digabungaké sajeroning Rosales (sistem APG II).

Ing ngisor iku anggota-anggota bangsa Rosales miturut sistem APG II:

  1. Barbeyaceae
  2. Cannabaceae
  3. Dirachmaceae
  4. Elaeagnaceae
  5. Moraceae (suku ara-araan)
  6. Rhamnaceae
  7. Rosaceae (suku mawar-mawaran)
  8. Ulmaceae
  9. Urticaceae (suku jelatang-jelatangan)