Rosaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
  1. 98FB98"
  1. 98FB98"
colspan=2 style="text-align: center; background-color:
  1. 98FB98" | Suku mawar-mawaran (Rosaceae)
Bunga Rosa arvensis
colspan=2 style="text-align: center; background-color:
  1. 98FB98" | Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Eurosids I
ordo: Rosales
kulawarga: Rosaceae
Juss.
colspan=2 style="text-align: center; background-color:
  1. 98FB98" | Genera

lihat teks

Persebaran Rosaceae di dunia

Suku mawar-mawaran utawa Rosaceae iku sawijining kulawarga tetanduran sing gedhé, dumadi saka 3.000—4.000 spesies jroning 100—120 marga. Mawar klebu jroning suku iki, semono uga apel, pir, arbei, prem, persik, cèri, lokat, lan sapanunggalané. Godhong ing suku iki tansah kasusun sesilangan lan biasané nganggo godhong penumpu, kayadéné kuncup ing pangkal godhong. Kembangé tansah duwé kelamin gandha, lan risi akèh benang sari sarta putik. Sethithk banget anggota suku iki sing mawa racun. Ananging grumbul mawar sing ngembang bisa mbebayani, amarga ing wit-é ana eri-eri landhep sing dadi pelindhungé.


Marga/genera[sunting | sunting sumber]

Pirsani Daftar marga anggota Rosaceae.

Suku iki bisa dipérang dadi patang anaksuku, loro tribus, lan saklompok marga sing ora bisa dilebokaké menyang klompok-klompok sadurungé:

Sawetara genera, kaya Kerria, ora bisa dilebokaké jroning salah siji klompok ing dhuwur.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosaceae&oldid=821662"