Cèri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cèri
Prunus avium1.jpg
woh Prunus avium
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Tumbuhan berbiji
Subdhivisi: Tumbuhan berbiji tertutup
Klas: Tumbuhan berkeping satu
Ordho: Rosales
Famili: Rosaceae
Subfamili: Prunoideae
Génus: Prunus
Subgénus: Cerasus
Species
mencakup
Prunus apetala
Prunus avium (Ceri manis)
Prunus campanulata
Prunus canescens
Prunus cerasus Ceri asam)
Prunus concinna
Prunus conradinae
Prunus dielsiana
Prunus emarginata (Ceri pahit)
Prunus fruticosa
Prunus incisa
Prunus litigiosa
Prunus mahaleb (Ceri Santo Lusi)
Prunus maximowiczii
Prunus nipponica
Prunus pensylvanica (Ceri pin)
Prunus pilosiuscula
Prunus rufa
Prunus sargentii
Prunus serotina (Ceri ireng)
Prunus serrula
Prunus serrulata (Ceri Jepang)
Prunus speciosa
Prunus subhirtella

Prunus tomentosa

Ceri ya iku sakelompok tanduran kang wohe dadi anggota marga Prunus. Ceri ora namung nyakup sawijining jinis baé ananging akèh jinise kaya ta P. cerasus, P. avium, lan P. emarginata.

Ceri ya iku sawijining wit kang paling disenengi ing Jepang lan kembange disebut kembang sakura. ing wiwitan musim semi, nalika kembang ceri mekar, wong-wong piknik bareng-bareng ing taman kang akèh ditanduri wit ceri iki. ing Australia woh ceri racaké mateng nalika mangsa Natal, minangka ing Amérika lan Éropah kidul ing sasi Juni. Produksi ceri ing donya iki saiki watara telung juta ton saben taun. saliyané iku kembang lan woh ceri uga didadeake rerenggan hidangan panganan utawa ombèn-ombèn. Woh ceri ngandhut antosianin, ya iku pigmen wetna abang kang apik kanggi keséhatan amarga ngandhut antioksidan.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Cèri ing KamusWiki.