Universitas Waseda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Universitas Waseda
早稲田大学
Diadegaké21 Oktober 1882
JenisSwasta
MottoJepang: 学問の独立
Mahasiswa47,959[1]
Sarjana39,382[1]
Magister8,577[1]
LokasiShinjuku, Tokyo, Jepang
WarnaMaroon     [2]
MaskotWaseda Bear
Situs webwww.waseda.jp

Universitas Waseda (早稲田大学 Waseda Daigaku?), dicekak dadi (早大 Sōdai?), yaiku sawijining universitas riset swasta Jepang ing Shinjuku, Tokyo. Diadegake ing taun 1882 kanthi jeneng Tōkyō Senmon Gakkō dening Ōkuma Shigenobu, sekolah kasebut kanthi resmi diganti jeneng Universitas Waseda ing taun 1902.[3]

Waseda dipérang dadi 36 departemen: 13 sekolah sarjana lan 23 sekolah pascasarjana. Ing wulan Mei 2016, ana 42.860 siswa sarjana lan 8.269 siswa pascasarjana. Saliyane kampus pusat ing Shinjuku, universitas kasebut ngoperasikake kampus ing Chūō, Nishitōkyō, Tokorozawa, Honjō, lan Kitakyūshū. Waseda uga makaryakke 21 institusi riset ing kampus utama Shinjuku. Perpustakaan Universitas Waseda sacara kolektif yaiku salah sawijining perpustakaan paling gedhe ing Jepang lan saiki duwe udakara 4,5 yuta volume lan 46.000 serial.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c [1]
  2. "Waseda University Baseball Team: Renewing Ties with the University of Chicago after 72 Years". Waseda OnLine. The Yomiuri Shimbun.
  3. "About Waseda: Founding of the University". Waseda University. Waseda University. Dibukak ing 6 May 2016.