Préfèktur Chiba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Chiba)
Prefektur Chiba
Basa Jepang: 千葉県
Chiba-ken
Lokasi Chiba ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota
Wilayah
Pulo Honshu
Gubernur Akiko Domoto
Luas (peringkat) km² ()
 - % perairan 0,8%
Penduduk  (1 Juni 2007)
 - Populasi 6.096.774 (6)
 - Kepadatan /km²
Distrik 6
Munisipalitas 57
ISO 3166-2 JP-12
Situs web www.pref.chiba.jp/
english/
Simbol prefektur
 - Bunga Brassica rapa var. amplexicaulis
 - Pohon Podocarpus macrophyllus (Kusamaki)
 - Burung Emberiza cioides (Hoojiro)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Chiba
Lambang Prefektur Chiba
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Préfèktur Chiba (千葉県 Chiba-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing laladan Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajannipun punika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur Kisarazu lan Prefektur Inba. Penduduk Chiba punika salah satunggal ingkang paling sugih ing Jepang. PDB per kapita punika ¥3,1 juta (kirang langkung Rp 270 juta), paling ageng angka gangsal ing Jepang. Tokyo Disney Resort ingkang kapérang dados Disneyland Tokyo lan DisneySea Tokyo mapan wonten ing Urayasu celak kalihan watesing sisih kilèn prefektur.

Kutha[besut | besut sumber]

Distrik[besut | besut sumber]

Pabrik-pabrik Kimitsu Nippon Steel ing Kimitsu, Kawasan Industri Keiyō (2007)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)
  2. ^ (id) Ichikawa, (dipunakses tanggal 17 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Chiba