Préfèktur Chiba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Prefektur Chiba)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chiba Prefecture
千葉県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese千葉県
 • RōmajiChiba-ken
Gendéra Chiba Prefecture
Gendéra
Official logo of Chiba Prefecture
Symbol
Location of Chiba Prefecture
CountryJapan
RegionKantō
IslandHonshu
CapitalChiba
SubdivisionsDistricts: 6, Municipalities: 54
Pamaréntahan
 • GovernorKensaku Morita
Laladan
 • Gunggung5.157,61 km2 (199,136 sq mi)
 • Urut laladan28th
Cacah warga (June 1, 2019)
 • Gunggung6.278.060
 • Urut pepadhet6th
 • Pepadhet12/km2 (32/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-12
Situs wèbwww.pref.chiba.lg.jp Cithakan:Infobox region symbols

Préfèktur Chiba (千葉県 Chiba-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing laladan Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajanipun punika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur Kisarazu lan Prefektur Inba. Penduduk Chiba punika salah satunggal ingkang paling sugih ing Jepang. PDB per kapita punika ¥3,1 juta (kirang langkung Rp 270 juta), paling ageng angka gangsal ing Jepang. Tokyo Disney Resort ingkang kapérang dados Disneyland Tokyo lan DisneySea Tokyo mapan wonten ing Urayasu celak kaliyan watesing sisih kilèn prefektur.

Kutha[besut | besut sumber]

Distrik[besut | besut sumber]

Pabrik-pabrik Kimitsu Nippon Steel ing Kimitsu, Kawasan Industri Keiyō (2007)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)
  2. Ichikawa, (dipunakses tanggal 17 Fèbruari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Chiba