Yokohama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kutha ing Jepang

Yokohama
Yokohama Minato Mirai 21 nalika wanci dalu

Yokohama (横浜市 Yokohama-shi?) punika kutha krajan Prefektur Kanagawa, Jepang. Kutha punika mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu. Yokohama dinggèni 3,6 juta penduduk lan kalebet kutha paling ageng angka kalih ing Jepang bibar Tokyo [1]. Kutha punika kalebet kutha pelabuhan ingkang makembang kanthi pesat sasampunipun Jepang tinarbuka saking pulitik isolasi ing pungkasan abad kaping 19. Pelabuhan Yokohama kalebet pelabuhan utami wonten ing Jepang sareng kaliyan pelabuhan sanès ing kutha Kobe, Osaka, Nagoya, Hakata, Tokyo lan Chiba.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wewengkon ingkang sapunika dados kutha Yokohama wiwit mekar saking abad kaping 13 ing sedawaning ilining Lèpèn Tsurumi lan Lèpèn Kashio kalebet laladan tetanèn lan laladan pasisir Lempongan Tokyo mekar dados désa warigaluh. Ing abad kaping 17 nalika Keshogunan Edo ndadosaken Edo minangka kutha krajan Jepang, Yokohama dados kutha transit ing jalur Tokaidō. Kala punika wonten griya-griya kanggé nyipeng ing papan mandeg ingkang dipunwastani Kanagawa-juku, Hodogaya-juku, lan Totsuka-juku. Papan kanggé mandeg ingkang paling ramé punika Kanagawa-juku amargi celak kaliyan Pelabuhan Kanagawa.

Nama "Yokohama" minangka satunggaling kutha asalipun saking nama désa warigaluh kanthi nama désa Yokohama (Yokohama-mura) ingkang mapan wonten ing Distrik Kuraki, Provinsi Musashi [1]. Dumugi pungkasan jaman Edo, désa Yokohama punika désa alit ing sanginggilipun delta lèpèn, déné pendudukipun gadhah pakaryan minangka wong tani lan warigaluh. Duginipun Komodor Matthew Perry ing Jepang ngéwahi nasib désa alit Yokohama. Komodor Matthew Perry dugi ing sakiduling Yokohama sareng kaliyan armada kapal perang Amérika Sarékat lan nywun Jepang supados mbikak sapérangan pelabuhan kagem perdagangan. Ing taun 1854, Komodor Matthew Perry ngginakaken Persetujuan Kanagawa kagem meksa Jepang supados mbikak pelabuhan ing Shimoda lan Hakodate dhateng Amérika Sarékat sarta mungkasi kebijakan tertutup Jepang ingkang sampun kalampahan 200 taun. Salajengipun adhedhasar Treaty of Amity and Commerce nalika taun 1858, Pelabuhan Yokohama dipunbikak kagem kapal-kapal As. Wiwitanipun, kutha kagem mandegi Kanagawa-juku (sapunika dipunsebat Kanagawa-ku) badhé ndadosaken salah satunggaling pelabuhan kagem kapal asing, ananging papan Kanagawa-juku dipunanggep pamaréntah boten celak sanget kaliyan jalur utami Tōkaidō ingkang stratègis. Kanggé gantosipun, manéka fasilitas pelabuhan dipunyasa ing désa Yokohama ingkang kala punika taksih arupi désa warigaluh ingkang sepi. Nalika tanggal 1 Juli 1859, Pelabuhan Yokohama dipunresmekaken dados pelabuhan ingkang tinarbuka kagem perdagangan kaliyan nagara Barat.

Géografi[besut | besut sumber]

Yokohama mapan wonten ing sisih kilèn Lempongan Tokyo. Kirang langkung namung 30 km saking Tokyo lan dipunhubungaken kaliyan manéka jalur sepur (kereta api), margi-margi bébas hambatan, lan margi ingkang nglewati kutha Kawasaki.

Pariwisata[besut | besut sumber]

Distrik Minato Mirai 21 ing Yokohama

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan anggegana[besut | besut sumber]

Papan anggegana paling celak kaliyan kutha Yokohama ing Papan anggegana Haneda. Ing lawang sisih lèr Stasiun Yokohama wonten terminal bis papan anggegana YCAT ingkang ngubungaken kutha Yokohama kaliyan Papan anggegana Haneda lan Narita.

Sepur[besut | besut sumber]

Tim ulah raga[besut | besut sumber]

Distrik[besut | besut sumber]

Yokohama kagungan 18 dhistrik (ku):

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Yokohama gadhah gayutan kutha kembar kaliyan:[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Kota Yokohama, (dipunakses tanggal 19 Fèbruari 2013)
  2. ^ Situs pariwisata kota Yokohama

Pranala njawi[besut | besut sumber]