Yokohama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Kutha ing Jepang

Yokohama
Yokohama Minato Mirai 21 nalika wanci dalu

Yokohama (横浜市 Yokohama-shi?) menika ibu kota Prefektur Kanagawa, Jepang. Kutha menika mapan wonten ing wilayah Kanto, Pulo Honshu. Yokohama dinggèni 3,6 juta penduduk lan kalebet kutha paling ageng angka kalih ing Jepang bibar Tokyo [1]. Kutha menika kalebet kutha pelabuhan ingkang makembang kanthi pesat sasampunipun Jepang tinarbuka saking politik isolasi ing pungkasan abad kaping 19. Pelabuhan Yokohama kalebet pelabuhan utami wonten ing Jepang sareng kalihan pelabuhan sanès ing kutha Kobe, Osaka, Nagoya, Hakata, Tokyo lan Chiba.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wilayah ingkang samenika dados kutha Yokohama wiwit mekar saking abad kaping 13 ing sedawaning ilining Lèpèn Tsurumi lan Lèpèn Kashio kalebet dhaérah tetanèn lan dhaérah panté Teluk Tokyo mekar dados désa nelayan. Ing abad kaping 17 nalika Keshogunan Edo ndadosaken Edo minangka ibu kota Jepang, Yokohama dados kutha transit ing jalur Tokaidō. Kala menika wonten griya-griya kanggé nyipeng ing papan mandeg ingkang dipunwastani Kanagawa-juku, Hodogaya-juku, lan Totsuka-juku. Papan kanggé mandeg ingkang paling ramé menika Kanagawa-juku amargi celak kalihan Pelabuhan Kanagawa.

Nama "Yokohama" minangka satunggaling kutha asalipun saking nama désa nelayan kanthi nama désa Yokohama (Yokohama-mura) ingkang mapan wonten ing Distrik Kuraki, Provinsi Musashi [1]. Dumugi pungkasan zaman Edo, désa Yokohama menika desa alit ing sanginggilipun delta lèpèn, déné pendudukipun gadhah pakaryan minangka petani lan nelayan. Duginipun Komodor Matthew Perry ing Jepang ngéwahi nasib desa alit Yokohama. Komodor Matthew Perry dugi ing sakiduling Yokohama sareng kalihan armada kapal perang Amerika Serikat lan nywun Jepang supados mbikak sapérangan pelabuhan kagem perdagangan. Ing taun 1854, Komodor Matthew Perry ngginakaken Persetujuan Kanagawa kagem meksa Jepang supados mbikak pelabuhan ing Shimoda lan Hakodate dhateng Amerika Serikat sarta mungkasi kebijakan tertutup Jepang ingkang sampun kalampahan 200 taun. Salajengipun adhedhasar Treaty of Amity and Commerce nalika taun 1858, Pelabuhan Yokohama dipunbikak kagem kapal-kapal As. Wiwitanipun, kutha kagem mandegi Kanagawa-juku (samenika dipunsebat Kanagawa-ku) badhe ndadosaken salah satunggaling pelabuhan kagem kapal asing, ananging papan Kanagawa-juku dipunanggep pamaréntah boten celak sanget kalihan jalur utami Tōkaidō ingkang stratègis. Kanggé gantosipun, manéka fasilitas pelabuhan dipunbangun ing désa Yokohama ingkang kala menika tasih arupi desa nelayan ingkang sepi. Nalika tanggal 1 Juli 1859, Pelabuhan Yokohama dipunresmekaken dados pelabuhan ingkang tinarbuka kagem perdagangan kalihan negara Barat.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Yokohama mapan wonten ing sisih kilèn Teluk Tokyo. Kirang langkung namung 30 km saking Tokyo lan dipunhubungaken kalihan manéka jalur sepur (kereta api), mergi-mergi bebas hambatan, lan mergi ingkang nglewati kutha Kawasaki.

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Distrik Minato Mirai 21 ing Yokohama

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Bandar udara[sunting | sunting sumber]

Bandar udara paling celak kalihan kutha Yokohama ing Bandar udara Haneda. Ing lawang sisih lèr Stasiun Yokohama wonten terminal bis bandara YCAT ingkang ngubungaken kutha Yokohama kalihan Bandar udara Haneda lan Narita.

Sepur[sunting | sunting sumber]

Tim olahraga[sunting | sunting sumber]

Distrik[sunting | sunting sumber]

Yokohama kagungan 18 distrik (ku):

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Yokohama gadhah hubungan kutha kembar kalihan: [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id) Kota Yokohama, (dipunakses tanggal 19 Februari 2013)
  2. ^ Situs pariwisata kota Yokohama

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yokohama&oldid=836638"