Minato Mirai 21

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
kaendahan ing Minato Mirai 21.
Minato Mirai 21 lan Yokohama Landmark Tower.

Yokohama Minato Mirai 21 (横浜みなとみらい21? arti harfiah: Pelabuhan Masa Depan 21) utawi kondhang minangka Minato Mirai 21 lan Minato Mirai inggih punika proyèk pambangunan kawasan kutha modern ing Naka-ku, Yokohama, Prefektur Kanagawa, Jepang. Saking wiyaripun sadaya ya iku 1,86 km² (186 hektare), wewengkon kanthi wiyar 0,76 km² (76 hektare) kalebet lemah reklamasi. Wonten ing Minato Mirai wonten gedung perkantoran, apartemen, pusat perdagangan, hotèl, taman dolanan, gedung konvensi, muséum seni, lan gedung konser. Kawasan punika rumiyin dipunginakaken Mitsubishi Heavy Industries minangka galangan kapal dumugi dipunpindhah nalika taun 1983.[1] Minato Mirai punika tujuan wisata ingkang kawéntar ing Yokohama ugi papanipun caket kalihan Pecinan Yokohama.

Proyek mawi skala ageng punika kawiwitan nalika November 1983 lan mencakup laladan pesisir kanthi wiyar 110 hektare ingkang wonten ing antawisipun kalih pusat kutha ingkang kapisah. Katambah kalihan lemah asil saking reklamasi kanthi wiyar 76 hektare.[2] Kawasan Minato Mirai diperkirakan dapat mengakomodasi kira-kira 190.000 pekerja dan 10.000 pemukim baru.[2] Ingkang mekaraken kawasan punika Yokohama Minato Mirai 21 Corporation ingkang jumeneng nalika wulan Juli 1984. Ing wulan Februari 2009, perusahaan punika dipunbibaraken lan tanggel jawabipun dipunpindhah dhateng Badan Hukum kanthi nama sami, Yokohama Minato Mirai 21 Corporation. Ananging awujud asosiasi inkorporasi umum sanès perseroan terbatas malih.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Kawasan Minato Mirai punika asiling pambangunan malih kawasan pinggir segara ing pusat kutha Yokohama. Dumugi wiwitan taun 1980-an, papan punika kaginakaken minangka galangan kapal déning Mitsubishi Heavy Industries, stasiun sepur (kereta api) barang, lan pelabuhan. Sadèrèngipun dipunbangun malih minangka Minato Mirai, kawasan punika ngapit kalih pusat kutha inggih punika pusat kutha ing kawasan sekitar Stasiun Yokohama lan pusat kutha ing distrik Kannai-Isezakichō. Proyek pambangunan malih Minato Mirai wiwitanipun kanthi ancas nyawijikaken kalih pusat kutha kasebut.[2]

Yokohama Landmark Tower kanthi dhuwur 296 meter punika gedung paling katingal ing Minato Mirai sarta bangunan paling inggil ing Jepang saking taun 1993.[4][5] Taman ing Landmark Tower dipunparingi nama Dockyard Garden amargi rumiyin kalebet dok garing ingkang jumeneng nalika periode Meiji.[6] Ing wulan Desember 1997, Dockyard Garden sampun dados Peninggalan Budaya Penting Jepang. Jam ing kincir ria Cosmo World nate pikantuk rekor donya minangka jam paling ageng ing donya.[7]

Fasilitas lan atraksi[besut | besut sumber]

Hotèl[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "History of Minato Mirai 21". Yokohama Minato Mirai 21 Corporation. 
  2. ^ a b c "Basic Agreement on Town Development Under Minato Mirai 21" (PDF). 
  3. ^ "Yokohama Minato Mirai 21 Corporation Overview". Yokohama Minato Mirai 21 Corporation. 
  4. ^ "Landmark Tower". Skyscraperpage.com. 
  5. ^ "Yokohama Landmark Tower". Emporis.com. Retrieved 2009-01-27. 
  6. ^ "Reception Venues". Yokohama Convention & Visitors Bureau. 
  7. ^ "Minato Mirai 21". japan-guide.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Minato Mirai 21 ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 35°27′29″L 139°37′55″W / 35.458°L 139.632°W / 35.458; 139.632

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Minato_Mirai_21&oldid=1017713"